Salzburg

Ne-am cazat la Schone Aussicht, la 3-4 km de centrul orașului Salzburg, pe o proprietate înconjurată de pădure și terenuri verzi tunse la milimetru. Când am deschis ușile către balcon și am dat cu privirea de lanțul de munți cu crestele acoperite de zăpadă, am rămas o oră doar să cuprind toată frumusețea care mi se afișa. Aici aveam să descopăr că iepurii și pisicii pot fi buni prieteni, dar și că un apus minunat poate să devină de-a dreptul scos din povești când se revarsă asupra căprioarelor care umbă nestingherite prin curțile oamenilor.

Am străbătut la pas zona veche a orașului, cu ochii la măiestria semnelor lucrate din fier ale magazinelor de suveniruri de pe Getreidegasse. Obișnuiți deja să căutăm punctele cele mai înalte ale unui oraș, care să ne desfășoare toată frumusețea și diversitatea sa, am ales să ne dezmorțim picioarele într-o drumeție de 2-3 ore până la muzeul de artă contemporană, cocoțat dramatic pe vârful stâncii Mönchsberg. Acolo n-am avut decât să privim și să ne minunăm cum un oraș atât de mic poate cuprinde atâta istorie și frumusețe!

În Salzburg, numele lui Mozart e pe buzele tuturor. Îl găsești în vitrinele pline cu marțipan învelit în ciocolată, în numele orchestrei orașului, în plimbările cu barca pe râul Salzach și chiar în casa în care a copilărit, transformată acum în muzeu. Tot aici, inevitabil o să îți vină fredonezi încontinuu cântecele din filmul The Sound of Music, când iei la pas palatul și grădinile Mirabell, vechi de peste 300 de ani. Sau să refaci picnicul în care Maria îi învață pe copii versurile din Do-Re-Mi, dacă mergi în căutarea castelului Hohenwerfen din împrejurimi. Orice ai face, vei înțelege de ce aici “the hills are alive with the sound of music”.Salzbug, AustriaSalzburg, AustriaSalzburg, Austria Salzburg, Austria Salzbug, Austria Salzburg, AustriaSalzburg, Austria Salzburg, AustriaSalzburg, Austria Salzburg, AustriaSalzburg, Austria Salzburg, AustriaSalzbug, AustriaSalzbug, Austria

1 Comment

  1. Foarte frumos in Salzburg, niste peisaje uimitoare, ai facut poze frumoase..cerul era de un albastru pe care nu-l vezi la noi in Romania…urmatoarea vacanta clar va fi in Salzburg cu familia.

Leave A Reply

Navigate