Viena

Am iubit Viena înainte să o cunosc. Prin Billy Joel care-mi cânta în căști cu orele în adolescență, prin Romy Schneider care mi-a spus povestea împărătesei Sisi, prin pașii de waltz învățați într-o sală de dans. Prin inspirația adusă de muzica lui Mozart și prin arta lui Gustav Klimt.

Am iubit și mai mult Viena când am cunoscut-o. M-a cucerit cu atmosfera imperială trăită la fiecare pas, cu palatele sale impunătoare și perfect întreținute, cu sunetul de muzică clasică amestecată în tropăitul cailor pe pavajele de piatră. Cu poveștile incredibile ale monarhiei Habsburg, cu bulevardele vii și armonioase. Cu veselia oamenilor care ciocnesc pahare mari cu bere și cântă în cor. Cu bogăția culturală și grădinile cu palmieri. Cu bucătăria vieneză plină de snițele imense și felii de tort cu ciocolată Sacher. Cu atmosfera din Cafe Central pictată în culori de auriu și roșu purpuriu, unde obișnuiau să-și dea întâlnire intelectualii Vienei în secolul al 19-lea. Cu Pasajul Ferstel și sunetele minunate ale Operei. Cu piațetele și bisericile pictate minunat.

Am plecat spre Salzburg cu gândul la versurile de mai jos. Cu muzica și înțelesul lor, dar și cu ideea că mi-e dat să mă mai întâlnesc cu Viena, direct sau prin intermediul a tot ce a oferit deja lumii.

‘Slow down, you crazy child
And take the phone off the hook and disappear for awhile
It’s all right, you can afford to lose a day or two
When will you realize, Vienna waits for you?’
Vienna, AustriaCafe Central, Vienna Viena, AustriaViena, AustriaViena, Austria Viena, AustriaViena, AustriaViena, AustriaViena, AustriaViena, AustriaViena, AustriaViena, AustriaViena, AustriaViena, Austria

3 Comments

  1. @Flori din calimara, ma bucur mult ca ti-au placut! Multumesc pentru vizita! 🙂

Leave A Reply

Navigate