Pandative brodate

Am cumpărat primele baze din lemn pentru pandative, cu gândul că seamănă cu mici rame de tablouri.  La o lună distanță, am ajuns la 40 de miniaturi brodate, de la buchete de flori mari cât un degetar, până la trandafiri volumetrici în stilul brazilian, înrămate în tot felul de materiale.

Nu e ușor să brodezi pe dimensiuni atât de mici. Spațiul de joacă este limitat la doar 2-3 cm, unde trebuie să îmbini culori, să păstrezi proporții și să te asiguri că transferul pe baza pandativelor nu taie din design. Am lucrat cu 3 fire de ață pe ac majoritatea modelelor, am rupt două ace în proces, m-am împrietenit cu cel bont, am încercat să-mi fac un sistem prin care să ajung cât mai rapid de la modelul ales la încadrarea broderiei în pandativ. Probabil, cea mai chinuitoare parte rămâne fixarea modelului pe bază, uneori bucata care durează la fel de mult ca decizia creativă.

Cu toate astea, m-am îndrăgostit de miniaturi. Le privesc cu entuziasmul unui copil care își fabrică propriile comori, perfecte pentru asortat la haine și stări sau de ascuns în cutii, pe lângă alte “nimicuri” frumoase, încărcate cu amintiri.

Broderia rămâne pentru mine o bucată de terapie zilnică, poate cel mai rapid mod de a elimina anxietatea și stresul. Îmi cultivă răbdarea, progresul vizibil îmi crește încredere în mine, mă ajută să cresc nivelul de concentrare, mă conectează cu latura mea creativă. Când brodez, experimentez mindfulness, sunt mai conștientă de ce se întâmplă în mintea mea, ce emoții mă vizitează. Îmi generează o stare de calm și mă ține conectată la prezent.Broderie Pandative BrodateBroderie Pandative brodate

Broderie pandativeBroderie Pandative BrodateBroderie Pandative brodate
Broderie Pandativ Brodat

2 Comments

  1. Buna. Te admir pentru ceea ce creezi și mi ar plăcea tare mult sa învăț și eu măcar puțin din arta brodatului. Îmi doresc sa achiziționez un minim necesar pentru o prima broderie și m ai ajuta tare dacă mi ai spune de unde sa le comand și ce sa comand. Ma gândeam la un set de fire, ace, gherghef , țesătura . Îmi recomanzi sa le cumpăr separat sau sa iau un kit ?
    Mulțumesc !

Leave A Reply

Navigate