Un colț de Paris | Broderie pentru începători

Am cusut o broderie pentru ziua mamei mele, 100% după un tutorial de pe YouTube. Necesita doar două tipuri simple de cusături: backstich și french knot și te transportă direct într-un colț de Paris. Las mai jos procesul în imagini, cu tot cu lucrurile învățate:

  • deși o broderie foarte simplă, prima de tip arhitectural pentru mine, partea probelmatică a fost la crearea liniilor drepte, însă prin cusături dese, care să reziste mai apoi la spălare. Am crezut că pot obține linii mai drepte dacă parcurg bucăți mai lungi de material (ceea ce s-a întâmplat inițial), însă fix aceste linii lungi mi-au făcut probleme la îndepărtarea inseției.
  • inserția transparentă Avalon film pe care am desenat modelul nu a fost alegerea ideală. O inserție care se dizolvă în apă nu ar trebui să lase pete pe material. Cu cât am insistat mai mult să scap de urmele ei, cu atât liniile subțiri au avut de suferit.
  • lucrul cu un singur fir de ață are un aspect extrem de delicat, însă pretențios. Este important ca ața să fie de calitate, atfel încât să nu se rupă ușor.
  • la broderia de tip arhitectural e musai să conturezi cât mai atent modelul, pentru început, apoi să completezi cu detaliile care pun culoare.

Broderie incepatori

Broderie incepatoriBroderie incepatoriBroderie incepatoriBroderie incepatori

 

Leave A Reply

Navigate