Broderie de Crăciun

Prea devreme pentru o infuzie de felii de portocale cu scorțișoară și anason? Niciodată. Pentru câteva beculețe aurii aprinse prin casă? Nu cred. Prea devreme și pentru 2-3 melodii de sărbătoare, puse în surdină sau un film cu tematică de Crăciun? Probabil că da.

Știu, e încă toamnă. Copacul din fața geamului abia și-a pierdut peste noapte un sfert din coroană. Galbenul de pretutindeni încă îmi bucură privirile în rarele ieșiri din casă. Dar ce faci când e tot mai greu de domolit răbdarea? Coși. Mai exact, primul model de Crăciun pe o nouă față de pernă, cusută și ea de la zero, tot dintr-un rest de draperie. Cum a fost, pas cu pas? Vedeți mai jos.

  • Încep întotdeauna cu trei decizii, înainte de a mă apuca de orice proiect: care este materialul pe care cos, ce model și ce culori. Uneori, asta poate dura o săptămână, dacă am nevoie să comand oricare dintre cele trei sau doar o zi, până le identific prin sertare și cutii.
  • Materialul a fost refolosit, dintr-o draperie scurtată. Mașina de Crăciun este descărcată de aici. Culorile erau deja acasă. Scrisul poate fi găsit la un Google Search pe “Let it snow”. Am copiat desenul pe o foaie transparentă și am cusut, în primă fază, conturul mașinii și bradului.

Broderie perna Craciun Broderie perna Craciun

  • A fost o provocare să umplu atât de mult spațiu cu doar două tipuri de cusături: back stich pentru contur și long and short stich pentru interior, cu momente de satin stich la zonele de zăpadă. Pentru litere am folosit pentru prima dată whip stich, am intuit că e o alegere bună și a ieșit minunat. Uite aici 5 moduri de a broda litere. Fulgii de zăpadă sunt o combinație de french knot  cu linii drepte simple pentru steluțe.

Broderie perna CraciunBroderie perna CraciunBroderie perna CraciunBroderie perna Craciun

Leave A Reply

Navigate