Povestea mea cu broderia are o istorie scurtă, de doar câteva luni. Asta dacă nu punem la socoteală o batistă brodată cu 2 tipuri de cusături când nu aveam nici 10 ani, sub îndrumarea părinților. Dar nu o punem.
Așa că, în 7 luni de zile, am reușit să mă înconjor de bucăți de material, de gherghefuri de toate dimensiunile, ațe colorate și tutoriale online. Cu play si replay la o cusătură, până ce degetele mele ajungeau să o memoreze. Mereu cu ochii după o bucată de bumbac, un model nou sau în plină hotărâre sau nehotărâre despre ce aș mai putea broda prin și din casă.
În lunile acestea, mi-am ales preferatele. French knot, laizy daisy, satin stitch, dar mai ales woven wheel. Pe toate patru le-as coase non stop, terapeutic, cu orele. Ce am mai învățat, între timp:
- O bucată de material rămas de la o draperie poate fi transformat într-o față de pernă decorativă, chiar și fără mașină de cusut. Da, va dura mai mult să coși de mână, însă se poate. Pentru cusătura pernei – explicații aici. Pentru cusătura de la butonieră – explicații aici.
- Am găsit modele simpatice de broderie, gratuite, pe website-ul DMC și pe blogul CutesyCrafts.
- Etsy.com rămâne, pentru mine, principala sursă de inspirație și de pattern-uri gândite atent de designeri talentați.
- Cel mai bun mod de a transfera pe material un model cu multe detalii rămâne hârtia solubilă în apă. Mai multe informații despre procedura aici. Am comandat recent o inserție solubilă de aici, însă nu am apucat să o testez.
- Canalul Dianei Vingert este o minune. Recomand pentru cusătura woven wheel video-ul “Garden Roses“.
- Mă aprovizionez cu accesorii pentru broderie de la Kreativshop și, mai nou, de la Stoklasa, care vând produsele și la set.