Trandafiri brodați

Povestea mea cu broderia are o istorie scurtă, de doar câteva luni. Asta dacă nu punem la socoteală o batistă brodată cu 2 tipuri de cusături când nu aveam nici 10 ani, sub îndrumarea părinților. Dar nu o punem.

Așa că, în 7 luni de zile, am reușit să mă înconjor de bucăți de material, de gherghefuri de toate dimensiunile, ațe colorate și tutoriale online. Cu play si replay la o cusătură, până ce degetele mele ajungeau să o memoreze. Mereu cu ochii după o bucată de bumbac, un model nou sau în plină hotărâre sau nehotărâre despre ce aș mai putea broda prin și din casă.

În lunile acestea, mi-am ales preferatele. French knot, laizy daisy, satin stitch, dar mai ales woven wheel. Pe toate patru le-as coase non stop, terapeutic, cu orele. Ce am mai învățat, între timp:

  • O bucată de material rămas de la o draperie poate fi transformat într-o față de pernă decorativă, chiar și fără mașină de cusut. Da, va dura mai mult să coși de mână, însă se poate. Pentru cusătura pernei – explicații aici. Pentru cusătura de la butonieră – explicații aici.
  • Am găsit modele simpatice de broderie, gratuite, pe website-ul DMC și pe blogul CutesyCrafts.
  • Etsy.com rămâne, pentru mine, principala sursă de inspirație și de pattern-uri gândite atent de designeri talentați.
  • Cel mai bun mod de a transfera pe material un model cu multe detalii rămâne hârtia solubilă în apă. Mai multe informații despre procedura aici. Am comandat recent o inserție solubilă de aici, însă nu am apucat să o testez.
  • Canalul Dianei Vingert este o minune. Recomand pentru cusătura woven wheel video-ul “Garden Roses“.
  • Mă aprovizionez cu accesorii pentru broderie de la Kreativshop și, mai nou, de la Stoklasa, care vând produsele și la set.
    Broderie flori Broderie floriBroderie flori sticla mir Broderie floriBroderie fata perna Broderie fata perna Broderie fata perna Broderie fata perna

Leave A Reply

Navigate