Como

Prin 1960, Gianfranco Miglio s-a hotărât să-și construiască o superbă vilă în vârful unui deal, deasupra zonei de sud a orașului Como, influențat de stilul fermelor din Lombardia. A vrut o casă care să-i adăpostească iubirea pentru soție, cele câteva mii de cărți unicat colecționate și vinurile produse în podgoriile din Nord.

Aproape 60 de ani mai târziu, o fată care a visat la albastrul lacului înconjurat de Alpii italieni rezervă o cameră cu tapet verde în casa urcată pe deal și începe să se simtă tot mai acasă în astfel de mici descoperiri, pe meleaguri străine, în poveștile de viață construite armonios.

Am poposit în orașul Como cât să-i cunosc vilele luxuriante și să-l privesc de la distanța oferită de Balconul Alpilor, așa cum e cunoscut Brunate. Drumul mai lung s-a purtat în liniște, cât mai departe de forfotă și cât mai cu tălpile în apa rece, prin orașele înșirate ca mărgelele de-a lungul lacului, pe străzile lor înguste care se termină uneori în albastrul apei, cu privirea după bărcile ancorate în dreptul porților din fier forjat ale unor vile care te fac să visezi mult timp la frumusețea zonei.

Am trecut prin Cernobbio, Laglio, Lenno, Tremezzo, Menaggio, cu un foarte scurt popas în Bellagio, parcurgând mici fragmente din toți cei 50 de kilometri de frumusețe. Încă păstrez cu mine azaleele Vilei Carlotta, răsfățate de soarele de seară, clădirile rupte din Belle Epoque, verdele crud al pădurilor care îmbracă munții, liniștea și bogația grădinilor care ascund mereu poveștile unor vechi case construite să adăpostească istoria și iubirea unor oameni pentru frumos.

Lake ComoComoComoVilla CarlottaBellagioComoComoComo
Lake Como
ComoComoComoComo

Leave A Reply

Navigate