Cascais

Eram singurii pe plajă, cu nori cenușii deasupra. Am verificat temperatura apei, apoi am luat-o din loc către Boca da Inferno să testăm câtă liniște poate sta într-o priveliște atât de sălbatică. Nu ne-am despărțit de stânci preț de-o oră, ne-am luat timp să cercetăm un pescar singuratic ce-și arunca undițele tacticos în poate cele mai agitate valuri privite de mine.

Cascais este fermecător. Are străzi înguste, vile de nobili și curți care par grădinile Raiului. Are păuni care traversează tacticos strada, în timp ce mătură praful cu cozile lor colorate, fântâni unde-și fac rațele siesta și cocoși ca-n cărțile cu basme.

La câteva zeci de minute –  Cabo da Roca, locul care devine o experiență abia atunci când ignori valul de turiști care se grăbesc spre Far sau către platoul care marchează cel mai vestic punct al Europei și te abați pe o potecă șerpuitoare, lată cât un pas. Când mergi printre flori de piatră parcă țesute într-o pătură de verdeață și cotești cu mare grijă pe margini de stâncă, la 150 de m deasupra unui Ocean Atlantic albastru-azuriu care ți se așterne la picioare și ți se amestecă în priviri.

Boca do InfernoCabo Da RocaCabo Da RocaBoca do Inferno

Leave A Reply

Navigate