Segovia

În ziua a 5 a ne-am trezit, leneș, în ritm de ploaie măruntă, aproape de ora 10. Două ore mai târziu, după ceaiul la înălțime, plimbare scurtă pe străzile-rază care pleacă din Puerta del Sol și-un Hai în Segovia, alergam după trenul de 12:20.

Note de călătorie:

  • Am optat pentru tren Madrid – Segovia. Durata călătoriei este de 30′. Înainte de a pleca, verifică orarul aici. Se poate ajunge și cu autobuzul, doar că durata călătoriei este mai mare – cu cel direct,  în jur de 1 h 15′.
  • Pentru a ajunge la gara Chamartin, poți lua metroul pe linia 1, oprire la stația cu același nume – Chamartin.
  • Recomand să ajungi cu mai mult de 10 minute înainte de plecarea trenului. Biletele se epuizează rapid, cu atât mai mult în timpul săptămânii. Cu aprox. 5 min înainte, 2 persoane din grup au rămas în gară.
  • Costul unui bilet/1 drum este de 10, 15 E. Dacă trenul este Intercity, prețul este 10,50 E. Dacă vei cumpăra dus-întors, reducerea este de 10%.
  • Oprirea se face la Segovia-Guiomar, la 6 km distanță de centrul orașului. Fără această informație, posibil să reacționezi cu un “what the f…”  amestecat cu “wow” la ieșirea din gară, în fața unei imagini ca cea de mai jos. Cu senzație de in the middle of nowhere, te poți bucura de liniște; autobuzul ajunge în 30′ și costă 1, 03 E. În 15-20 min ajunge în oraș. Poți lua taxi-ul, dacă așteptarea e prea lungă pentru timpul pe care l-ai dedicat vizitei, costul până în oraș este ~ 9 E.

Segovia train station

  • Autobuzul oprește în fața Aqueduct-ului roman – a funcționat din secolul  1 până la jumătatea secolului 19, cu cel mai înalt punct al său de 28,10 m, în Plaza Azoguejo. Dacă treci de el, în partea dreaptă este un Info Point și oameni simpatici care oferă hărți și, mai ales, indică ce poți vizita (în cazul în care se-ntâmplă să aterizezi ca noi, fără planuri).

Aqueduct Segovia

Aqueduct Segovia

Mirador Segovia

Mirador Segovia. Munții Guadarrama 

E bine să te pierzi pe străzile înguste, fără grabă. Să porți în stânga munții, de-a lungul zidurilor galben-pastel, care împrăștie vântul peste acoperișuri. Pe lângă vuietul molcom, te va purta liniștea către castelul Alcazar, într-o urcare continuă și plină de privit de sus. Îți vei auzi gândurile, îți vei auzi pașii, dar nu-ți pune multe întrebări. E farmecul Segoviei să se povestească prin tăcere, arhitectură și culori. Să se ascundă în spatele unor detalii care-i spun istoria. Și să te oprească. În fața clădirilor impunătoare, să le descoperi măreția, în piețele mici, umbrite doar de frumusețea Munților Guadarrama, la margini de drum, pentru a trăi încet, cu fiecare respirație, frumosul și misterul din jur.

Nuestra Senora de la Asuncion y San Frutos Cathedral

Catedrala Nuestra Senora de la Asuncion y San Frutos 

Alcazar Castle

Castelul Alcazar

La Vera Cruz church

Biserica Vera Cruz 

Segovia

Drum spre Alcazar

Leave A Reply

Navigate