Un Craciun fericit

Păstrez de mică o felicitare de Crăciun, cu un brad bogat în globuri roșii și stele aurii. Stă în spatele unui geam acoperit cu o perdea diafană, într-o casă care, la vârsta aceea, mi se părea cea mai frumoasă din lume. I s-au mai șters culorile la cât a fost privită în fiecare iarnă, dar a rămas la fel de vie în amintiri.

Obișnuiam să împodobesc cu sora mea bradul, pe holul din apropierea bucătăriei, sub privirile părinților prinși în pregătirile de sărbători. Tata venea să ne ajute să punem instalația cu lumini care musai știa să cânte 3 melodii, luată de la rușii din bazar. Mama venea în viteză să mai ia ceva din frigider, cât timp toca legumele pentru salata beouf, iar în cuptor creștea blatul pentru o prajitură. Era ajunul, iar noua ne înghețau mereu mâinile pe globuri și primeam cu forța un ilic aspru pe umeri.

Am fost acasă de Crăciun, la părinții mei, timp de 31 de ani. Și când au fost doi și când a rămas doar unul. Al 32-lea l-am petrecut la casa mea. Și mi-a fost dor de un Crăciun pe care nu-l voi mai trăi niciodată, însă cu recunoștință multă față de unul nou, diferit, în care am înghesuit bucurie și lumină oriunde am simțit că prinde viteză întunericul.

Așa am decis ca anul acesta să-mi trăiesc Crăciunul din vis. Plin cu bomboane de brad, lumini împrăștiate prin toată casa, un brad bogat în globuri roșii, cadouri și timp cu cei dragi. Cu muzică în surdină, prăjituri făcute în casă, salată bouef cu trei încercări de maioneză și arome de anason și scorțișoară. Am reușit să privesc înspre bine și să fac fericit copilul care privea lung la o felicitare și visa, fără să știe că peste ani se va face mare și se va uita uneori, cu dor, la trecut.
Decor Craciun Ilustratie Craciun Coronita CraciunDecor CraciunDecor CraciunBroderie CraciunDecor CraciunBucuresti CraciunDecor Craciun

Leave A Reply

Navigate