Cinque Terre – Trekking

Intrăm pentru o hartă, primim o linie făcută cu pixul și un mare x pentru Via dell’Amore între Riomaggiore și Corniglia. “- Red Path is open, more challenging but totally worth it!” Ridic privirea către lanțul de oameni care se cațără pe bucățile de stâncă și par niște furnici colorate, care tropăie în liniște. Când i-am ajuns din urmă, mi-am dat seama că minunatul deal verde, cu rândurile lui de viță de vie parcă trasate cu rigla, s-a transformat într-o tigaie imensă în care ne coacem încetișor.

Ne așteptăm unii pe ceilalți pe potecile înguste, zâmbind înțelegători. Nu-i loc de grabă pe așa arșiță, mai ales când ți se deschide marea la tot pasul și vrei să-i cuprinzi toate nuanțele. Nu știu ce oră e, dar începem să coborâm printre leandri, măslini și portocali la tot pasul, mulțumiți de stropul de umbră găsit. Cinque Terre Trail

Cinque Terre Trail

Cinque Terre Trail

În Manarola ne aruncăm la prima țâșnitoare. Red Path a fost probabil cea mai bună decizie de când am pus piciorul în Cinque Terre. Nu-i mod mai bun să te conectezi la locurile astea ca atunci când le iei la pas, cu toate semnele pe care ți le lasă ca povești. E deja trecut de amiază, după o dimineață prelungită cam mult, dar în niciun caz nu ne întoarcem. Luăm trenul până în Vernazza și-apoi, la pas, urmărim din nou liniile albe și roșii către Monterosso al Mare, punctul de oprire.

Traseul devine mult mai lejer la urcare, potecile devin tot mai înguste, umbra ne e prietenă pe porțiuni destul de mari. Și-apoi, fix aproape de vârf, unde numai picior de turist aventuros părea să fie, găsim o pisică vărgată și-un mesaj: “- Could you please cuddle the cats!” Un sfert de plic, cam 10 minute de tors și 20 de poze mai târziu, cât să am dovezi că n-am visat, ne despărțim cu greu de singura mâță găsită acasă, în vârf de deal ligurian.

Cinque Terre Trail

Cinque Terre Trail

Schimbăm între noi un good job pe ultima bucată spre Monterosso și primim rapid o reacție din spate de la un alt călător. “- And yesterday I was complaining about the stairs!” Râdem împreună, ne tremură picioarele ca spaghetele puse în farfurie, dar cred că ne tremură puțin și sufletul la cât de frumos a fost.

Cinque Terre Trail

Cinque Terre Trail

Cinque Terre Trail

Leave A Reply

Navigate