Cinque Terre – Manarola, Corniglia, Monterosso al Mare

“Privirea sus, ai văzut casa asta?”

Mă împiedic de-o lămâie căzută dintr-un pom prea plin și galben tot. Bine-am venit în Manarola. Abia începe! Cerul parcă pică pe noi, eu mă plâng că nu-i strop de soare și marea prinde nuanțe cenușii. Două zile în Cinque Terre, una de trecut lejer prin ce are fiecare mai bun, alta de umblat-urcat pe traseele care le unește.

Manarola Manarola

Nu ploua deloc, norii sunt doar puși pe făcut spectacol în fața unui public numeros. Cern raze de soare, arată câte un petic de cer albastru, apoi trag plapuma peste. Oamenii mișună printre terasele cu viță de vie, cu privirea mereu în căutare și cu degetele răscolind prin mirodenii și borcane cu pesto.

Corniglia

Manarola

E un zumzet plăcut, e o stare de mirare continuă întipărită pe multe chipuri, de parcă ne-am trezit toți aruncați într-o poveste. Trepte umbrite de leandri, case pastel cu flori viu colorate, turnuri văzute în depărtare, pisici care se gudură și tot felul de răsfățuri culinare la fiecare pas.

Manarola te îmbie cu vinurile ei dulci, Corniglia te urcă sus-sus, să-i vezi curțile cu măslini care strălucesc argintiu, Vernazza e fotogenica grupului, mândră de oriunde ai privi-o (i-am păstrat articol dedicat), Monterosso al Mare te primește cu nisip fin și cu un Il gigante blând care păzește plaja.

Manarola

Monterosso Monterosso

Panini cu prosciutto, cannoli, fructe proaspete. Cina e întinsă rapid pe o bucată de hârtie, aici, pe nisip. 30 minute de moțăit la apus și-un pumn de pietricele colorate mai târziu, suntem gata să o luăm de la capăt.

Monterosso

Manarola

Manarola

Leave A Reply

Navigate