Dor de România | Traseu Cabana Mălăiești

Cabana Gura Diham – Cabana Mălăiești (via Take Ionescu) a însemnat o ieșire de o zi, pornită cu peripeții și îndoieli că vom reuși să terminăm traseul înainte de a se înnopta. Au fost 8 ore de efort susținut, cu o întoarcere când cerul era încă roz de la asfințit. O zi cu râs mult și oameni noi, iubitori de munte.

Vremea a fost blândă, o perdea de nori ne-a ținut soarele departe până spre seară. Traseul este mediu ca dificultate, are și zone de urcat care-ți dau bătăi de cap și maximum două-trei locuri cu expunere mai mare, unde trebuie să te ții de lanțuri. E un traseu pentru care, personal, recomand musai încălțăminte tehnică și o minimă pregătire fizică, care să te lase să te și bucuri de peisaje.

Iar priveliștea de la Cabana Mălăiești, plasată într-o frumoasă vale glaciară din Munții Bucegi, te face să poposești mai mult decât ți-ai propus, măcar cât să mângâi caii care umblă liberi prin vale și să admiri lanțul muntos din jur. Poate, data viitoare, chiar pentru o noapte sub cerul liber, despre care am aflat că e cel mai înstelat din câte s-au văzut.

Cabana Malaiesti
Cabana MalaiestiCabana Malaiesti Cabana MalaiestiCabana MalaiestiCabana MalaiestiCabana MalaiestiTraseu Malaiesti

Leave A Reply

Navigate