Crafting

Totul a pornit de la Etsy.com. De prin 2008 am inceput să-mi deschid foldere în laptop cu un numele site-ului, mereu cu idei de acolo, mereu cu obiecte de negăsit local, mereu cu motiv de plecat în vizite virtuale prin micile magazine cochete care-ți împachetau stările în hârtie colorată. Mi-a fost și rămas sursă de inspirație pentru proiecte de transformat în surprize-cadou pentru prieteni.

Următoarea descoperire a fost Beehive Cottageblogul unei frumoase bunici (14 nepoți!) din “sunny California”, pasionată de crafting, vintage și cam de tot ce înseamnă design interior al rulotelor. Maryjane are un shop pe Etsy, cam 1 milion de idei pe care le-a pus deja în practică pe blog și, datorită ei, acest articol este lăsat aici pentru a mai plasa pe listă încă o pasiune deja confirmată: crafting cu tendințe (recente) de focus pe scrapbooking. Sau alți termeni care musai să cuprindă transformarea lucrurilor nefolositoare în ceva frumos, plăcutul chin de a face în jumătăți de zile lucruri pe care le poți cumpăra din magazin în 5 minute, personalizarea la detaliu a obiectelor oferite în dar.

Despre de ce-uri o să povestesc mai încolo. Acum e partea placuta de “show-off”. N-o să le numesc proiecte. Sunt, totuși, la un nivel de încercare continuă. Însă, împreună construiesc universul meu ascuns de ochii lumii, spațiul meu de joacă pe care-l păstrez mereu cu un strop de creativitate și culoare.

  1. Scrapbook in progress. E pornit de la un simplu caiet mecanic, tăiat la dimensiunea preferată. Implică hârtie și carton (cât mai multe tipuri, cu atât mai bine), panglici diferite dimensiuni, elemente decor, stickere tematice, perforator formă la alegere, lucrurile pretty&shiny puse deoparte pentru că “sigur voi avea nevoie de ele mai târziu, chiar dacă sunt simple ambalaje care îmi ocupă inutil spațiul în casă”, lipici solid sau, preferabil, în dispenser, banda dublu adeziva (+ cea buretată), capsator și perforator. Și răbdare. Multă! Câteva lecții utile și free aici.

scrapbooking

image2. Anul trecut, de Crăciun, am hotărât să mă joc de-a fabricatul felicitărilor. Necesare: Foaie embosată, preferabil cu finisare perlată, culoarea la alegere, perforator formă, elemente decorative, bandă dublu adezivă, la alegere panglică satinată. În a doua imagine este un glob handmade produs din decorațiune celuloză pe care am aplicat flori din hârtie perforată manual, fixate cu bolduri.

felicitare handmade felicitare handmade3. În ultima vreme, am dezvoltat o pasiune pentru Instagram (mă găsiți AICI!). Așa mult, încât am neglijat cam orice altă platformă social media. Îmi place să iau imagini de acolo și să le transform într-o amintire-cadou pentru cei dragi. În imagine – ramă foto (Ikea în imagine), imagini printate color sau alb-negru, cu un element colorat cu un creion cerat. handmade gift handmade gift4. Semnele de carte. Din agrafe, din lemn, din cartoanele pentru scris nume, ce se regăsesc atașate la pungile de cadouri, realizate de la zero, mereu cu un strop de sclipici pe ele.

handmade bookmark

handmade bokmarks

5. Personalizez cam fiecare cadou oferit, în funcție de pasiuni, cărți preferate etc. În prima imagine – o cutie personalizată cu inserții desenate și quote din Micul Prinț, în cea de-a doua – o simplă ciocolată învelită în hârtie reciclată, desenată de mână, oferită la o întoarcere de la ski. A treia – un cadou construit pe o poveste.

crating

box crafted

crafted chocolate

gift

6. Când simt nevoia să extind spațiul de joacă, trec la pereții camerei.

image (13)

wall crafting7. Sau, pur și simplu, încep să transform borcane sau recipiente de tot felul în suporturi de lumânări. crafting Camera mea e un fel de bazar colorat, care se bucură să tot adopte idei transformate în obiecte de privit și iubit. Când n-am cum sa le mai cuprind și nici timp nu mai există așa mult, le mai adun și visez la ele și pe Pinterest, în board-ul de aici

Leave A Reply

Navigate