Două cărți și-un vis

Pentru Carmen, 

Cu bucuria de a fi avut șansa să descopăr OMUL din student, posibilul scriitor din specialistul în PR. 

În așteptarea cărților tale, rămân aceeași,

Diriga (12. XII.2013)

S-au împlinit două decenii de existență a specializării Comunicare și Relații Publice, 3 ani de la absolvire și 6 de la venirea mea în București. Peste 1 de când nu mai păstrez, în paralel, și statutul de student. La împlinirea lor, publicarea unui studiu pe Lobby și Relații Guvernamentale în IBER (International Business and Economics Review) și povestea studenției mele în cartea aniversară CRP după 20 de ani. Cifre, ați zice, dar dacă ați ști ce stă în spatele lor…

Am trăit luna aceasta ceva ce notam, de obicei, sub categoria Vis. Să existe momentul acela în care îmi plimb degetele pe fila unei cărți care îmi cuprinde numele. De aici până la cuvintele rostite în calitate de autor, în fața unui amestec frumos de generații, cu ochii ațintiți către decanii care au scris istoria departamentului, amintirile lăsate să se desfășoare în voie în prezența profesorilor mei de suflet și mesajul de mai sus, notat de omul și dascălul extraordinar Cristina Bogdan, cea care m-a încurajat întotdeauna să nu mă îndepărtez de pasiunile mele, nu-s decât emoții, nostalgii, onoare și zâmbet.

Las un fragment din cuprins. Și mulțumesc, cu această ocazie, pentru aprecierea și binele primit. Pentru amintirea unei studente care a tot zis Da-ul-cel-inconștient lucrurilor de care îi era cel mai frică. Pentru încrederea că, într-o zi, o să spun: am reușit să scriu o carte.

“Paginile acestea nu vorbesc despre o carte, ci despre o bibliotecă, formată din toate volumele pe care le-au citit alumnii care semnează aici, dar și toți profesorii care i-au învățat cum să-și transforme numele primit de la părinți într-un semn al diferenței valorice, al distincției. Autorii noștri sunt la rândul lor cărți deschise care (se) povestesc altora și care ajung să determine astfel noi sensuri, să provoace alte povești, să formeze la rândul lor alți oameni-cărți.

La mulți ani, CRP!

1503992_693617517337656_527979954_n_1024x683Sursă foto

DSC_1418_1024x683

n1452417_10200957202513799_2031124769_n_1024x765

3 Comments

 1. Jeni Filip Reply

  Draga mea nepotica,
  Sunt mandra ca te-ai nascut in familia fratelui meu, sunt bucuroasa ca existi, tu, un om atat de fragil, dar cu atata forta creativa, care surprinzi in mod placut pe toti cei care isi dau osteneala sa ajunga la sufletul tau. Si sunt nerabdatoare sa-ti descoper urmatorii pasi din viata, urmarindu-te discret de teama de-a nu tulbura apa limpede a sufletului tau. In prag de sfarsit de an te felicit pentru ceea ce ai realizat si-ti doresc calauzire divina pentru urmatorul an. Cu mare drag, Jeni Filip

 2. Gabriela Szilagi Reply

  Ai har de la Dumnezeu, scrie!

  Daca vrei sa ma cunosti sunt aici: http://www.igalis. wordpress.com
  sau pe Facebook cu numele scris deasupra.

  Scrii absolut impresionant!

Leave A Reply

Navigate