Maraton DHL – Ștafeta Carpaților 2015

N-am intrat în multe competiții anul trecut. Poate și pentru că, în materie de alergări, cea cu mine însămi era printre cele mai puternice. Și-o păstram pe cât se poate în liniștea unui parc sau pe distanțe care mă ajutau în depășiri constante ale propriilor limite.

În martie mă apucam de alergat, în aprilie reușeam primii 10 km, în iunie terminam primul meu semi-maraton pe drumuri de munte. O traiectorie reușită mai mult datorită unei voințe care m-a expus constant la cele mai frumoase experiențe din care încă păstrez lecții. Am înțeles curând și energia oferită de alergările organizate, cât să le admir pe cele reușite care te apropie mai mult de cei care împărtășesc cu tine binele de final, atunci când senzația ta că poți face orice este și senzația lor că pot face orice.

Punctul culminant al anului trecut rămâne pentru mine Maratonul DHL – Ștafeta Carpaților, eveniment la care am spus da și de această dată, mai ales pentru reamintirea celui mai frumos și solicitant traseu pe care l-am alergat până acum (îmbină asfaltul cu drumul forestier).

Anul acesta, toate fondurile strânse în urma maratonului vor fi donate Comitetului Național Paralimpic pentru a susține drumul sportivilor paralimpici români către Rio, acolo unde se va desfășura Olimpiada din 2016. În plus, chiar și-n lipsa participării, oricine poate dona o sumă pentru a susţine cauza DHL aici.

Traseul din 20 iunie va fi cel deja tradițional: Predeal – Pârâul Rece – Râșnov – Poiana Brașov, formele alternative de înscriere fiind echipe – ștafetă (6 persoane x 7 km fiecare, masculin, feminin sau mixt) sau individual. Alergătorii individuali pot alege să concureze la semimaraton (21 km) sau la maraton (pe distanța de 42,195 km). Înscrierile se încheie în data de 13 iunie și pot fi realizate pe site.

Indiferent că-i continuare sau început pentru alergările voastre, e cu siguranță cursa la care vă veți întoarce cu gândul și peste ani. E promisiunea mea. Ne vedem la Start!

dhl

Leave A Reply

Navigate