Mie să-mi faci diminețile bune!

Atâta îți zic.

Să mă trezești cu un ceai în care picuri trei stropi de rom și două prafuri de scorțișoară. Să-l plimbi ușor pe hol, până ajunge aburul cald la piciorul drept, care stă mereu peste plapumă. Nu uita nici de cireașa proaspătă! Să fie musai cocoțată pe un cupcake cu frosting de ciocolată albă. Și cartea pe care tot o uit pe masa din bucătărie. Las-o așa, fără semn, o să țin minte pagina. Am subliniat ceva aseară și vreau să-ți citesc.

Da, știu, azi-noapte iar am adormit înaintea ta. Îți povesteam despre o brioșerie. Mi-ai și cerut adresa, că poate ai drum vreodată pe acolo, când vrei să mă mai surprinzi. Nici nu ți-ai dat seama că așa ți-ai stricat toată surpriza. Cred că am și adormit cu gândul ăsta tâmpit.

În dimineața asta te văd cum îți pierzi echilibrul în drum spre mine. Mergi pe vârfuri, clătinat, și bombăni o melodie. Îmi zici șoptit că ai priceput. Și scoți de la spate o cutie mare, colorată, și-mi spui: “E toată a ta! Acum ia și aparatul foto, doar o să vrei să-ți amintești ziua în care m-am trezit la 5 să-ți cumpăr prăjituri.”

După asta, n-o să-mi mai uiți zâmbetul niciodată. “Îți promit.”

***

Dacă treci pe la Stephany’s – the cupcake company, oprește-te puțin în fața vitrinei. Agață-te ca un copil de fereastra aia și admiră. Apoi, intră hotărât și alege-ți un cupcake asortat la starea ta. Nu sta prea mult pe gânduri, nici la privit straturile perfecte de frișcă. Gustă și împarte. Întreabă. Eu i-am cunoscut cu ocazia aniversării unui delicios signature cupcake Geta Voinea, cu mentă și lime, pe care, de azi, îl găsiți în magazin.

2 Comments

  1. Le-am englezit eu, Cata! 🙂 E fix ce spui tu in romana. Doar ca un cupcake e poate ceva mai deosebit decat o simpla prajitura – e mereu coapta intr-o forma (paper or aluminum cup).

    Da’s la fel de bune in ambele limbi!

Leave A Reply

Navigate