Aşa nu

Reţeta de ieri:

– o tipă urcată pe un soclu înalt, neajutată de nimeni, cu glas înţepător, mâini de dictator şi priviri sfidătoare. Om de PR, cu neologismele repetate în oglindă şi explicaţiile lor în buzunar. Calităţi reale de guru infatuat.

– o întrebare corectă despre obiectivele campaniei, adresată din public.

– o privire de-ar ucide dintr-un foc 16 porumbei albi, aflaţi în zbor pe lângă mândrul şi înălţătorul jilţ de unde se desfăşura predica cu scop de iluminare a plebei nevinovate . Lipsă crasă de argumente, repetare excesivă a unor termeni banali, ridicaţi prin ton la nivel de artă abstractă. Din nou gesturi de artist neînţeles, care vorbeşte într-o chineză stricată,  limbă neştiută, evident, de publicul neavizat.

– val de priviri disperate, chicoteli, dări de coate, străluci de neînţelegere în ochii audienţei.

– o a doua încercare de a lămuri cum e cu PR-ul şi comunicarea. Tot din rândul publicului contrariat de prezenţa luminatei pe scaunul de vorbitor.

– încercări de tocmeală ca la piaţă. Atenţia primită pe un sac de plecăciuni, 3 luni de scris în folosul comunităţii, 10 lustruiri de pantofi Pr-istici, o tolbă de promisiuni că se va inventa o culoare mai bună ca rozul pentru a descrie proiectul neînţelesei. Public stupefiat.

–  urme de disperare, mâini furibunde, definiţii urlate. Ieşire dramatică din scenă, cu părul în vânt, ochi daţi peste cap, tocuri ameninţătoare.

Folosiţi exact ingredientele de mai sus pentru un efect garantat de ochi bulbucaţi şi un “Nu pot să cred” spus cu o frecvenţă uluitoare.

Las mai jos un joculeţ tare util pentru cei care au probleme cu transmiterea eficientă a unui mesaj. Pornind de la indiciul “schema generală a comunicării interpersonale”, o invit să încercuiască zona unde crede că mesajul ei s-a pierdut.

Pe aceeaşi temă, găsiţi trei articole bine argumentate la RuxaAnne-Marie, Carmen.

4 Comments

  1. Astea-s gloanţele mele 😀 Tu ai grija sa mi te intorci indragostita din Viena. Bine, si cu sute de povesti :*

Leave A Reply

Navigate