Carmen

Faceți cunoștință cu mine…

Numele meu este Carmen şi la vârsta de 4 ani credeam că toate necazurile se şterg uşor cu o cârpă. Prima amintire e cu mine desculţă printre cărămizi şi praf, cotrobăind – prin ceea ce urma să fie magazia tatălui – după un pisoi vărgat şi slăbănog, în încercarea de a-l salva de o răceală.  La vârsta aceea credeam că lumea fiecărui om are culoarea ochilor prin care privește. Și că marea e albastră doar pentru mine și sora mea.

Prefer nuanţele. Ignor excesele. Râd cu poftă. Vorbele-mi dansează în minte după muzica pe care o am pe buze. Sunt ca ritmul unui film care prinde elan în faţa imprevizibilului. Fredonatul meu le dă curaj oamenilor. Cu toate că, uneori, e pe muţeşte, în sinea mea. Ai crede, când mă întâlneşti, că încă păstrez un soi de nădejde copilărească şi o doză mare de încăpăţânare neîmblânzită. Mă enervez uşor pe oamenii care uită cât de frumos este să spui mult, vorbind puţin. Privesc în sute de feluri. Visez mai mult decât ar trebui. Nu mă îndrăgostesc de tipare. Romantismul meu se ascunde, de obicei, în litere. Simţul umorului se pierde în ironii.

Și, bineînțeles, văd viaţa în cadre! Ele sunt mai mereu colorate accentuat, cu zoom mare pe chipurile oamenilor, pierdute între apusuri și răsărituri, la înălțimi de unde zilele mai puțin bune par mici și neînsemnate. Au orașe purtate pe tocuri, ferestre mari, melancolii agățate cu sutele, anotimpuri care vin de-a valma, texturi și linii, au curaj, au revolte. Au povestea mea. Iar ea este una frumoasă, nu doar fotogenică.

Pasionată de Litere şi fotografie. Interesată de tot ceea ce înseamnă PR&Comunicare. Absolventă a Facultății de Litere, licențiată în Comunicare și Relații Publice, cu un master terminat în același domeniu și un stagiu intensiv Erasmus, în Belgia, pe Lobbying & Corporate Affairs. După  doi ani de implicare în organizarea unor congrese, târguri și concerte, Olimpiadele Comunicării și 5 O’clock TeaM au  transformat o pasiune în ceva mai mult decât un simplu job. Timp de 4 ani am lucrat în Marketing şi Social Media pentru compania Kaspersky Lab România, am zis Da pentru mai bine de 1 an unei frumoase lectii de antreprenoriat – Insight360, am trecut prin 2Parale, prin preluarea agentiei Insight360, apoi de inca 1 an ma asigur de fericirea clientilor pentru Sunshine Digital Communication. Și-nvăț. În fiecare zi învăț.

În vechea mea locuinţă, așa cum îmi place să-i zic blogului, mi-am pictat pereţii cu amintiri aşa cum mi-au dictat vârsta şi stările agăţate de ea. Au trecut aproape cinci ani de când m-am apucat  să lipesc într-o garsonieră închiriată de la proprietarul blogspot fotografii şi fraze cu tot ce mă fascina şi mă speria în oraşul în care aterizasem. Cu pereţi coloraţi şi tapet făcut din posterele filmelor preferate, blogul era pentru mine doar o filă de jurnal pe care-mi aşterneam amalgamul de emoţii specifice copilului pierdut, care visează când în cadre, când în versuri.

M-am mutat cu greu într-o locuinţă mai mare, în cartierul .ro, într-o zi frumoasă de aprilie – spun cu greu pentru că schimbările, indiferent de natura lor, încă n-au învăţat să-şi aleagă cu mare grijă momentul în care aterizează la uşa mea. Mi-am desfăşurat uşor gândurile  în cele trei camere nemobilate şi am găsit rapid plăcerea de a-mi asorta ramele fotografiilor cu tocul uşii. Am încercat, mai apoi, să renunţ pentru o perioadă la imaginile răspândite haotic  în favoarea literelor conturate caligrafic. Și asta fac de atunci.

Aici îmi aștern gândurile, pentru mine, pentru voi. Câteodată, doar pentru mine. Aici îmi lipesc fotografiile, rescriu pasaje din cărți, vă spun despre oameni-cheie. Aici faceți cunoștință cu mine.

1 Comment

Leave A Reply

Navigate